Novosti

novosti

Božica postala nova kaštelanka, Sarah kažnjena i mora u dvoboj

VIŠI KLAN SLAVI!

Božica postala nova kaštelanka, Sarah kažnjena i mora u dvoboj

Došlo je vrijeme za dvoboj u lončarstvu između Božice i Alena.

- U 10 minuta morate napraviti nešto funkcionalno, a da usput pokažete svoju vještinu iz lončarstva! - rekla je Antonija, dok je lončar Nino dao znak da mogu krenuti i okrenuo pješčani sat.

Iako su oko Božice i Alena stajali svi njihovi sudvorani, nitko nije izustio ni riječi, pustivši tako 'lončare' da se što bolje koncentriraju. No, muk je prekinuo niži stalež ipak počevši bodriti Alena te mu pljeskati.

Deset minuta je brzo prošlo, pa je došao red da oboje opišu svoje predmete i za što bi ih koristili. Nakon opisa, lončar Nino morao je odlučiti o pobjedniku, a iako je rekao da su slično napravili predmete, presudio je na stranu višeg klana, odnosno Božice, rekavši da je Alenov predmet ipak ispao predebo za ono vrijeme.

- Ma da sam imao još par minuta vjerojatno bi ga bolje izdubio ali ni tada valjda ne bi bilo dobro jer bi on našao neku zamjerku! - ljutito je komentirao Alen lončarevu odluku.

Božičina pobjeda donijela joj je i novu titulu – postala je kaštelanka!

- Za vrijeme moje vladavine želim puno dobre volje, pjesme i sloge, da nema svađe! - rekla je Božica. Kao nova kaštelna dobila je i prvi zadatak, a taj je, odabrati prvog sudionika dvoboja te je teškom mukom, na kraju, odabrala Darka. No, na njegovu radost ta se odluka brzo promijenila.

- Darko, kralj Tomislav, glavom i bradom te poilovao! - rekla mu je Antonija Blaće.

- Nisi prvi sudionik dvoboja zbog toga što je u ovom tjednu bilo previše neprikladnog ponašanja. Direktno, kao prvi sudionik, po želji i zapovijedi kralja Tomislava, bit će Sarah! Svaki daljnji neposluh, bezobrazluk i kršenje pravila dvorca, na kojem nema mjesta fizičkom obračunu, će biti najstrože kažnjavano. Sarah, gledaj ovo kao šansu koju si dobila jer se drugi put ovakve šanse neće događati i automatski ćete biti diskvalificirani! - objasnila je Antonija Sarah, koja je neki dan opalila šamar Toniju jer je bio bezobrazan.

- Nisam mogla očekivati da će se situacija razviti u ovom smjeru. Znala sam da će se nešto desiti, ali da će doći do toga, nisam. Teško je to, kad saznaš da ti slijedi ovakva kazna! - objasnila je Sarah. Tin je, naravno, bio drugačijeg mišljenja.

- Svatko za svoje postupke mora nositi odgovornost. Sarah je glumila heroja, a svaki postupak ima svoje loše i dobre strane, a ona je imala više loših, tako da si je sama kriva! - zaključio je Tin.

 

Reci što misliš!